Yalova 1 Şubesi

YALOVA'NIN İLK MİLLET KIRAATHANESİ SENDİKAMIZ BÜNYESİNDE AÇILDI

YALOVA’NIN İLK MİLLET KIRAATHANESİ AÇILDI

İyi seçilmiş kitapları okumak, geçmiş yüzyılların seçkin insanlari önceden düzenlenmiş bir konuşmaya katılmak gibidir.

Yalova'nın ilk Millet Kıraathanesi,Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen bünyesinde oluşturulan Lavinia kitap kahve ,İçinde çocuk, gençlik ve yetişkineler yönelik 2000 kitabında olduğu kütüphanemiz  tören ile açıldı.

Açılış törenine, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Kurum Müdürleri , çok sayıda öğretmen ve gençler katıldı.

Yalova Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Uğur Hakan TAN ,yaptığı konuşmada;”Sendikamızın bir bölümünü kütüphane ye dönüştürerek gençlerimizin üyelerimizin ve öğrencilerin hizmetine sunmanın güzelliğini yaşıyoruz. Kitap okumaya gelen veya  akıl zeka oyunu hizmetlerinden yararlanan herkese çay ve kahveyi ücretsiz olarak veriyoruz.

Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, san’atın temeli kitaba dayanır amacımız;

öğrencilerde ve halkımızda  okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmalarını sağlamaktır.

Aklımızdan çıkarmamamız gereken, kitaba sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi açmamız ve dost olmamızdır. Kitaplar bizi istediğimiz güzelliklere, zenginliklere ulaştırır. Ülke olarak okuyan; araştıran, çalışan, üreten, düşünen beyinlere ihtiyacımız var. Ancak bu şekilde eksiklerimizi telâfi eder, gelişebilir ve çağı yakalayabiliriz. Çocuklarımızı, gençlerimizi kitaplarla tanıştıralım. Beyinlerimizi ve gönüllerimizi kitaplarla geliştirelim, zenginleştirelim, onlarla yolumuz açılsın ufkumuz, gönlümüz zenginleşsin.Yalova'mıza hayırlı olsun”dedi.