Yalova 1 Şubesi

BİR BİLENLE BİLGE NESİL ÖDÜL TÖRENİNE GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ RAMAZAN ÇAKIRCI KATILDI

BİR BİLENLE BİLGE NESİL KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Genç Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin ödül törenini Yalova’da düzenlendi.

Yalova'da 25 liseden 250 öğrenci ve 25 danışman öğretmenin katıldığı yarışmanın ödül töreni Öğretmenevinde düzenlendi. Programa Eğitim-Bir-Sen Genel başkan yardımcısı  Ramazan ÇAKIRCI Yazar Recep ÖZKUL , İl Milli Eğitim Müdürü  TOSUN,Çok sayıda kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Hiç ve çok Normal kitapların  yazarı Recep Özkul okumanın önemini anlatan sunumu ile başladı. Daha sonra söz alan Yalova Eğitim Bir Sen şube başkanı Uğur Hakan TAN,Genç Memur Sen'in 'İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik' düsturuyla bir aksiyon hareketine dönüştüğünü belirten Tan, 'Bir Bilenle Bilge Nesil projesi benimsemiş olduğumuz mücadele kültürünün bir tezahürüdür' dedi. Projenin gerçekleşmesinde emek ve gayret gösteren danışman öğretmenlerimize, öğrencilerimize burada bizleri yalnız bırakmayan genel başkan yardımcımız Ramazan ÇAKIRCI bey'e ve çok değerli kurum müdürlerine teşekkür ederim.

 

Daha sonra söz alan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan ÇAKIRCI ise projenin amacının gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini saptamak, iş birliği içinde çözüm odaklı çalışmalar yaparak, eğitim, sanat, spor, sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler üreterek destekleyici politikalar geliştirmek ve uygulamak olduğu belirtildi. Asıl hedef kitlenin ortaöğretim çağındaki gençlik olduğunun belirtildiği projede milli ve manevi değerlerine bağlı, kişisel ve sosyal yönden gelişmiş, etkin, üretken, topluma faydalı salih nesiller yetiştirmek olduğu hatırlatıldı.

 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere  Yarım altın,çeyrek altın ve gram altın ve belgeleri Şube Başkanı Uğur Hakan TAN,İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN ve Genel Başkan Yardımcımız Ramazan ÇAKIRCI tarafından takdim edildi. Ayrıca danışman öğretmenlere de teşekkür belgesi  verildi. Daha sonra bir Bilenle bilge nesil projesinde yer alan öğrencilere, öğretmenlere ve davetlilere hep beraber iftar yemeği verildi.