Yalova 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN 5.KADIN KOMİSYONU TÜRKİYE BULUŞMASI

EĞİTİM BİR-SEN 5.KADIN KOMİSYONU TÜRKİYE BULUŞMASI

Eğitim-Bir-Sen 5. Kadın Komisyonları Türkiye Buluşması Kızılcahamam’da yapıldı. Yalova Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyon Başkanı Duygu KAHRAMAN ve komisyon üyeleri Kızılcahamam’da yapılan teşkilat eğitimleri toplantısına katıldı. Teşkilat eğitimlerinin ardından, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Şube Kadınlar Komisyonu başkanlarıyla bir araya geldiğini belirtti. Toplantıda, çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, sendikal örgütlenmeyle ilgili çalışmalar görüşüldü.

3600 ek gösterge daha fazla zaman geçirilmeden hayata geçirilmeli, emekli olduktan sonra eş ve çocuk yardımı kesilmemelidir.

-Sendikamızın bir kazanımı olan engelli çocuğu olan öğretmen annelere ders programları hazırlanırken yardımcı olacak çözümler üretilmesi konusundaki uygulama, temel eğitim kurumlarını da kapsayacak şekilde genişletilmelidir.

-Özellikle kadın çalışanlar üzerinde daha olumsuz sonuçlar doğuran, kamu görevlilerini hedef alan mobbing niteliğindeki hukuka ve meslek etiğine aykırı uygulamalara karşı caydırıcı tedbirler alınmalıdır.

 Eğitim Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Duygu Kahraman  direnişin yoğurduğu maziden aldıkları güvenle, yeni ufuklardan Yeni Umutlara yol almanın haberini vermek için saflarını daha da sıklaştırdıklarını ifade ederek, “Haklarımızı korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, kol kola yürümekten başka çaremiz yok. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Kadınlar olarak bu imkânı, sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Hiç kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Mücadele ederek, bir araya gelip sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.