Yalova 1 Şubesi

YEMEN'Lİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLMA VAKTİ

Adına türküler yakıp, Anadolu köylerinden asker göndererek savunduğumuz güzel Yemen şimdi açlıkla boğuşuyor. BM verilerine göre 27 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 75’i (yaklaşık 20 milyon kişi) açlıkla burun buruna. Şu ana kadar her iki taraftan 20 binin üstünde insan öldü ve maalesef ki ölmeye devam ediyor. Bölgeden gelen haberlere göre özellikle hasta, yaşlı ve çocuklar açlıktan ölmeye başladı.

İnsanlık vicdan sınavını bu kez de Yemen’de kaybediyor.

Mazlum ve mağdurların umut bağladığı bir medeniyetin ve ülkenin mensupları olarak yükümüz daha da ağırlaşmaktadır . Yeryüzünde yükselen her feryada gönülden karşılık vermek bizim hem insani hemde dini vazifemizdir.

Bugün dünyanın her yerinde mazlum ve mağdur insanların  umudu biziz.

Nerede göz yaşı varsa,Memur-Sen orada oldu.Daima mazlumların yanında olan sendikamız  Yemen'in çığlığına da sessiz kalmayacaktır.

Yemenli kardeşlerimize yardım elini uzatmak isteyen üyelerimizi,23 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 18 de öğretmenevinde yapacağımız yemekli toplantıya bekliyoruz. Sendikamızdan veya okul temsilcisi arkadaşlarımızdan bir bilet alarak açlıktan  ağlayan çocukların yüreklerine ve  gözyaşlarına merhem olması dileğiyle...