Yalova 1 Şubesi

ENGELSİZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ

YALOVA ENGELLİ MEMUR-SEN; “ENGELSİZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ”

MEMUR-SEN Yalova İl Başkanlığı bünyesinde kurulan Engelliler Komisyonu,  son dönemlerde çalışmalarına hız verdi. Kamu kurumlarının Müdürlerini ve engelli kamu çalışanlarını ziyaret etti.

MEMUR-SEN Yalova İl Başkanlığı Engelliler Komisyonu Başkanı Serkan EROL ve komisyon üyeleri, İlk olarak, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN’u, İŞKUR İl Müdürü Erhan DEDE’yi ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih AYDIN’ı makamında ziyaret ederek komisyon çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Komisyon Başkanı Serkan EROL ‘‘ İlk ziyaretlerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne yaptık. Kurum müdürlerimizle faydalı istişarelerde bulunduk. Komisyonumuzun amacı ve çalışmaları konusunda bilgilendirmeler yaptık. Kurum müdürlerimizden çalışmalarımıza destek sözü aldık. Misafirperverlik ve yakın ilgileri nedeniyle Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali TOSUN’a İŞKUR İl Müdürü Erhan DEDE’ye ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Salih AYDIN’a çok teşekkür ediyoruz. Komisyon olarak önümüzdeki günlerde de kurum ziyaretlerimiz devam edecek’’ diye konuştu.

Kurum ziyaretleri sırasında engelli kamu çalışanlarıyla da bir araya geldiklerini belirten Serkan EROL;

Türkiye’de 10 milyon engelli vatandaşımız içerisinde 52 bine yakın engelli memurumuz bulunmaktadır. Bunların çoğu Memur-Sen Konfederasyonunun çatısı altındaki diğer sendika kolları içerisinde görev yapmaktadır. Biz sadece kendi sendikamızın engelli memurlarını değil, kamuda görev yapan tüm çalışanlarımızın hak ve hukukunu korumak zorundayız. Bunun için çaba harcayacağımızı ve komisyonun amacının sadece engelli üyelerinin sorunlarıyla değil, tüm engellilerin sorunlarıyla ilgilenmek ve engellilerin önündeki engellileri aşabilmesi için mücadele etmek olduğunu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.  ‘‘ Komisyonumuzun amacı kamuda çalışan engelli arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunları dile getirerek çözümü aşamasında çalışmalar yapmak ile mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik projeler gerçekleştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öncelik olarak komisyon olarak hazırladığımız  ‘‘Yalova İlindeki Engelli Kamu Çalışanlarının Durumu Ve Beklentilerine Yönelik Çalışma Anketi’’ ile kamuda çalışan engelli arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini almaya başladık. Anket sonuçları hem ilimiz kamuoyuyla hem de 2019 Yılı Toplu İş Sözleşmeleri Toplantısı’nda gündeme alınması talebiyle MEMUR-SEN Genel Merkezi’yle paylaşılacaktır. Komisyon olarak bizde çalışmalarımızı gelen talepler ışığında sürdüreceğiz ve projeler gerçekleştireceğiz.’’ Engelli Memur-Sen Komisyonunun kurulmasında  bizleri yüreklendiren Memur-Sen Yalova Başkanımız teşekkür ederiz.Dedi.